Kvak.com

Stanislav Meglič

ponedeljek, 14. februar 2011

Stanislav Meglic: Leto po aferi Baričevič: svojci se niso pritožili na Megličevo odškodnino

Sašo Baričevič,bulmastifi,Stanislav Meglič,Franci Matoz
Stanislav Meglič je premagal še eno oviro v boju za odškodnino zaradi napada štirih bulmastifov nanj leta 2006. Svojci pokojnega Saše Baričeviča se namreč na sodbo glede izplačila odškodnine niso pritožili. Meglič, ki ga zastopa odvetnik Franci Matoz, je zadovoljen: "To sem pričakoval in sem zadovoljen, da zavlačevalske taktike niso nikomur v interesu." Znesek odškodnine še ni znan, Matoz pa za Megliča zahteva cca 150.000 evrov in 450 evrov mesečne rente. (vir: zurnal24.si)
Več
petek, 7. januar 2011

Sašo Baričevič: staršem zapustil milijon evrov dolgov, bo Stanislav Meglič dobil odškodnino?

Sašo Baričevič,bulmastifi,Stanislav Meglič,Franci Matoz
Danes se je zaključila zapuščinska razprava, v kateri so starši Saše Baričeviča sprejeli zapuščino pokojnega zdravnika: vrednost zapuščine je znašala okoli 1.200.000 evrov, le malo manj pa je dolgov in terjatev, ki znašajo 1.100.000 evrov. Eden od dolžnikov je seveda tudi Stanislav Meglič, ki so ga leta 2006 napadli štirje Baričevičevi bulmastifi in hudo ranili. Megličev odvetnik Franci Matoz bo zahteval 112.669 evrov za nepremoženjsko škodo, 40.002,15 evra za premoženjsko škodo in 462,59 evra mesečne rente. Baričevičev delež v zasebni kliniki Barsos je bil vreden okoli 780.000 evrov, njegovo posestvo na Javorju in hiša pa okoli 700.000 evrov; a zdravnik je bil pri bankah in nekaterih podjetjih zadolžen za skoraj 700.000 evrov. Odvetnik staršev pokojnika Emil Zakonjšek pravi: "Za dediče so vsi ti postopki izjemno boleči, tako da bi želeli vse zadeve rešiti v čim krajšem času." (vir: 24ur.com, zurnal24.si)


Več
petek, 7. maj 2010

Stanislav Meglic: Miro Senica ni več odvetnik družine Baričevič

Miro Senica,Sašo Baričevič,Dea Baričevič,bulmastifi
Miro Senica ni nič več zastopnik družine Baričevič: trenutno poteka odškodninska pravda, saj primerno odškodnino zaradi napada bulmastifov leta 2006 zahteva Stanislav Meglič. Zastopanje družine Baričevič in zasebne klinike Barsos pa naj bi sedaj prevzela odvetnika Jože Hribernik in Stojan Zdolšek. Medtem pa naj bi Dea Baričevič (Sašo Baričevič je bil njen brat, ona pa vodi lekarno zraven klinike) zaprosila za prevzem organov mrtvih psov. Odpeljati jih namerava na analizo na Dunaj, kjer naj bi se ovrglo sume, da so bili Joy, Atlas in Atos spolno zlorabljeni. (vir: pozareport.si) Več
sreda, 24. februar 2010

Stanislav Meglič v zadevi bulmastifi zamenjal odvetnika, sedaj ga bo zastopal Franci Matoz

Sašo Baričevič,Saša Baričevič,bulmastifi,Stanislav Meglič,Franci Matoz,Aleksander Čeferin,Jožef Klavdij Novak
Stanislav Meglič v štirih letih od napada bulmastifov nanj v pravnih postopkih ni prišel daleč, zato se je odločil za zamenjavo odvetnika (do sedaj so ga zastopali v odvetniški pisarni Čeferin): to bo po novem Franci Matoz. Po Megličevem mnenju bi "se morale stvari odvijati hitreje, kajti stopicanja na mestu in mečkanja je bilo več kot dovolj. Poleg tega gre več kot samo za pravni problem in delati bo treba proaktivno, kar verjamem, da bo odvetnik Matoz tudi počel." Lastnika bulmastifov sta bila Zora Rotar in Sašo Baričevič in dokler ne bodo znani njuni dediči, proces ne bo stekel. Meglič posledice napada čuti še danes, zahteva pa 150.000 evrov odškodnine in doživljenjsko rento 460 evrov zaradi nematerialne in materialne škode, poškodb, trajnih posledic, izgube na plači in stroškov zdravljenja. Po napadu je bil namreč dolgo na bolniški, še danes pa je zaposlen le za polovični delovni čas.  (pozareport.si, 24ur.com)


Več
torek, 23. februar 2010

Stanislav Meglič trdi, da Dea Baričevič laže

Sašo Baričevič,Saša Baričevič,bulmastifi,Stanislav Meglič,Dea Baričevič
Potem, ko je Dea Baričevič dala intervju  za Mladino, v katerem je prvo (človeško) žrtev bulmastifov obtožila, da je napad psov sprovociral, da je obiske družine Zore Roter in Saša Baričeviča zavračal ter da je zavrnil tudi (zanj prenizko odškodnino). Stanislav Meglič je nad njenimi izjavami ogorčen: "Mislim, da je ni sram! Da je ni sram!" (vir: Svet na Kanalu A, zurnal24.si)


Kliknite tukaj za ogled videa.
torek, 9. februar 2010

Stanislav Meglic: Primer Saša Baričevič in bulmastifi - Svetlana Makarovič zabrusila ministru Milanu Pogačniku: "Nesposobni ste, zato odstopite"

Saša Baričevič,Bulmastifi,Milan Pogačnik,Svetlana Makarovič,Stanislav Meglič,Sonja Bukovec,Miro Senica
Na TV Klubu v nedeljskih 24ur je minister za kmetijstvo Milan Pogačnik sedel na zelo vročem stolu. Desno od njega je sedel Stanislav Meglič, leta 2006 zgrizena žrtev bulmastifov Saša Baričeviča, levo pa zagovornica pravic živali Svetlana Makarovič. Pogačnik je svoje odločitve argumentiral, češ da se je držal zakonov. Meglič je menil: "Gre za neukrepanje aktualnega ministra in njegovih predhodnikov, za odpoved celotnega sistema. Če je lani sprejel odločitev (Pogačnik, op. p.), da vrne te zveri nazaj lastniku, ali je takrat ravnal v skladu s svojo vestjo in svojim strokovnim prepričanjem? Če ste, potem ste izgubili strokovno in politično kredibilnost. Če pa niste, se sprašujem, zakaj niste že takrat odstopili." Vedno neposredna Makarovičeva pa je Pogačniku med drugim zabrusila, da tukaj do neba smrdi po korupciji, da je Pogačnik le nesposoben birokrat in ne minister ter naj zato odstopi. Slabo mnenje pa ima tudi o Pahorju, ki si je glede Pogačnika zopet vzel čas za premislek. "Imamo pa misleca," je dodal Makarovičeva. (vir: 24ur)
Kliknite tukaj za ogled videa.