Kvak.com

Urška Bačovnik in Janez Janša - postala sta starša Črtomirju

četrtek, 18. avgust 2011
Urška Bačovnik, Janez Janša, Urška Bačovnik Janša
Urška Bačovnik je prvič postala mamica, Janez Janša pa v tretje očka. Kot je bilo napovedano, se jima je rodil fantek, dala pa sta mu dala staroslovansko ime Črtomir. (vir: zurnal24.si, Slovenske novice, 24ur.com)
Komentarji:
 1. :) pravi:
  18.8.11 ob 16.20

  da je dojenčku ime Črtomir se pa tudi že ve. :)

 2. Anonimni pravi:
  18.8.11 ob 16.34

  Verjetno ga bodo klicali Črt. Lepo ime.

 3. Anonimni pravi:
  18.8.11 ob 17.17

  preveč starinsko ime .mi ni všeč

 4. ana pravi:
  18.8.11 ob 17.28

  Čestitke staršem,dojenču pa zdravja!

 5. Anonimni pravi:
  18.8.11 ob 17.34

  bolš bi blo če bi bil Borut;)

 6. marjeta pravi:
  18.8.11 ob 18.02

  iskrene čestititke!! ;)

 7. Maja pravi:
  18.8.11 ob 18.02

  Čestitke!!!! Všeč mi je ime Črtomir, ker je edinstven in ga nima vsak ta drugi!!!

 8. tepček miha pravi:
  18.8.11 ob 18.04

  čestitam!!!!!!!!!!

 9. Anette pravi:
  18.8.11 ob 18.04

  Črtomir-fuuuuujjjjjjjj. Kaj drugega bi težko pričakovali od Ivana (Janeza) Janše.

 10. Karantanija pravi:
  18.8.11 ob 19.22

  Čestitke in vse dobro Črtomiru. Lepo ime. Me je pa nasmejalo, kako so na določenih spletnih straneh nekateri navdušenci izbiro imena komentirali kot »čudovito krščansko ime«. No ja… Zakonca Janša sta že pred rojstvom dejala, da bo ime staroslovansko. To bolj kot krščansko pomeni pogansko. Tudi staroslovanski bogovi nimajo nobene zveze s krščanstvom. Kdor vsaj malo pozna vsaj Prešernov Krst pri Savici ve, da je bil Črtomir vodja poganov, ko so se v 8. stoletju bili boji med poganskimi Slovani in kristjani oz. ko so pokristjanjevali Karantance. Črtomir je po porazu zaradi ljubezni do Bogomile, ki je že med vojno sprejela krščansko vero, na koncu namesto nameravanega samomora privolil v krst pod slapom Savica in sprejel krščansko vero. Vse za ljubezen. Kot Janez za Urško. :)

 11. opa pravi:
  18.8.11 ob 19.33

  Ime je le ime. A bo vrtnica kej drgač dišala, če bi ji rekli čebula?

 12. Anonimni pravi:
  18.8.11 ob 22.55

  Glede na to koliko ljudi si danes spreminja ime zaradi numerologije in podobnega crapa, ali pa celo zato, ker se jim zdi, da imajo v slovenski družbi zaradi imena določenega izvora same težave, bi človek res pomislil, da prav ime naredi človeka.
  Tole pravkar rojeno dete bo pa tako ali tako bolj kot ime v življenju zaznamoval priimek. Že pred rojstvom ga je. Upam, da ga bosta starša v bodoče znala bolje obvarovati pred medijskim mrhovinarstvom. Otrok je vendarle samo otrok. Nedolžen, ne glede na to kakšno ime in kakšen priimek nosi.

 13. Anette pravi:
  19.8.11 ob 08.58

  Draga Maja. Moji starši so Slovenci - če si na to mislila. In imajo lepa slovenska imena, kar Črtomor sigurno ni. Bodimo realni, da nihče od nas ne bi dal sinu ime Črtomir saj grdo zveni in je preveč staro za nekega majhnega dojenčka. Saj imamo veliko lepih imen kot so Tilen, Luka, David, Edi, Erik,.... Oprosti ampak Črtomir ni lep ime in je isto če daš otroku Lojze, Janez, France, Bogomir, Dimitrij, Dragoslav, Konrad itd. Vsi vemo da takih imen ne bi dajali otrokom. In verjemi da bo otrok prej deležen posmeha kot Črtomir kot pa če bi bil Tai, Tilen in druga imena kot jih nekateri obsojajo in govorijo da so moderna.

 14. alena pravi:
  19.8.11 ob 10.17

  Tai in Tilen pa res ne spadata skupaj, Tai je pobrano ne vem kje in ga zato častijo ker je kratko, Tilen je pa pravo slovensko ime in celo krščansko je.

 15. Babica pravi:
  19.8.11 ob 10.51

  Č E S T I T A M staršema in jima želim, da preživita s Črtomirjem najlepše trenutke v življenju! Veselim se skupaj z njima!

  Vsi tisti neotesanci, ki imate neumesne pripombe glede imena- le kaj vas briga, kako je otročku ime! ?Še posebno TI - ANETTE! V Sloveniji naj imajo otroci slovanska imena!

 16. whatever pravi:
  19.8.11 ob 14.58

  črta pa mir

 17. ja ja pravi:
  19.8.11 ob 15.04

  V sloveniji imajo otroci lahko takšno ime kot hočejo njihovi starši, ob polnoletnosti pa oni sami. Dokler je to ime normalno, torej primerno za človeka, sicer ga na UE zavrnejo. Pa če je slovansko, germansko, muslimansko, judovsko, ... Pravzaprav slovanskih imen v Sloveniji ni veliko, tako da ne vem zakaj takšno silno zavzemanje babice za slovanska imena. Mogoče je pa to strankarsko pogojeno prepričanje. :)

 18. Anette pravi:
  19.8.11 ob 16.13

  Babica kar tiho bodi. Če smo v Sloveniji še ne pomeni, da morajo vsi imeti slovenska imena. Neslovenci sigurno ne bodo dajali slovenskih imen, da boš ti zadovoljna. "ja ja" dobro povedano, nevem zakaj bi morali dajati samo slovanska imena. Tudi med germanskimi, muslimanskimi, judovskimi,itd... imeni najdemo lepa imena.

 19. Anette pravi:
  19.8.11 ob 16.18

  sicer pa vam nekaj povem. Nimam nič proti nobenemu imenu, ampak večina vas piše ob imenih: Franc, Janez, Jože, Črtomir, Branimir, Ignacij,... ,da so to lepa imena. V resnici pa nihče ne bi dal takega svojemu otroku. Jaz pač nisem hinavka in če mi nekaj ni všeč se ne pretvarjam, da mi je. Vsi, ki ste napisali, da je Črtomir lep ime bi rada videla ali boste svojemu sinu, če ga boste imeli, dali tak ime. Mislim da ne. Skoraj vsi dajejo lepša in moderna imena (Luka, Tilen, David, Matej, Jan, Edi,...)

 20. Anette pravi:
  19.8.11 ob 16.24

  Pa še nekaj za babico. Ne vem zakaj si poudarila moje ime z velikimi črkami? Mogoče zato, ker ni slovensko? Verjetno sem zate manj vredna, ker ime ni slovansko a mene ne moti. In glede na to da sem hči Slovencev verjetno misliš, da bi morala biti kakšna Francka, Micka, Poldka,... Na srečo ni tako. Hvala mojim staršem, ker sem dobila tako ime kot ga imam. :)

 21. gazda pravi:
  19.8.11 ob 18.28

  Mi smo pa imeli osla z imenom-ANET..te''

 22. ja ja pravi:
  19.8.11 ob 20.06

  Kaj so SLOVANSKA (in ne slovenska) imena si lahko preberete na tej spletni strani. Mogoče bo potem bolj jasno, zakaj je takšno goreče zavzemanje za slovanstvo milo rečeno smešno.
  Ščenedrag, Ščenedraga? Stojgor, Stojmer? Ne, hvala. Sem pa že rajši magari Anette. :)

  http://www.ajdi.org/imena.html

 23. Boyana pravi:
  20.8.11 ob 10.48

  Moj pes je Črt. Otroku tega imena ne bi dala NIKOLI! Je veliko lepih, slovenskih imen.

 24. Anette pravi:
  20.8.11 ob 11.03

  Hvala "ja ja". Se strinjam s teboj :)

 25. pameten pravi:
  20.8.11 ob 19.30

  Saj Urška in Janez nista vprašala za mnenje vas bralce,če vam je ime všeč,ampak sta samo povedala,kako je otroku ime.Nevoščljivci pa takoj v napad in na veliko razpravljat in pisat celo zgodovino,kaj vas briga?brigajte se za sebe in o svojih otrocih!!!

 26. free speech pravi:
  20.8.11 ob 20.53

  Saj mi, bralci, tudi nismo spraševali Urške in Janeza, kako bo oziroma je malemu ime! Niti si nismo želeli gledat Urškinega trebuha. Pa sta nam sama to servirala. Ne vdiramo v njuno zasebnost, sama se razdajata in dobesedno sebe in otročka mečeta v zobe zdolgočasenim bralcem. Toliko o tem. In ker živimo v demokratični državi, lahko povemo kaj si mislimo o stvareh, ki so javno objavljene in ki posredno vplivajo tudi na politično prepričanje določenih ljudi.
  Osebno mislim, da bi bilo pametneje, politično in moralno pa bolj korektno, da to svojo zasebnost obdržita zase in se manj izpostavljata. Nista ravno neki slovenski »role model«, čeprav ju eni zvesti politični simpatizerji hvalijo na vse pretege, kako sta samo onadva prava in vzorna Slovenca. Ne želim si, da bi se moja hčerka ozirala po 20 let starejših moških in na koncu pristala z nekom, ki ima obsežno zgodovino (ljubezenskih) afer za sabo. Če Urška ne bi bila zdravnica in ne bi ljudje imeli zaradi tega določen rešpekt, bi ji že zdavnaj dali podobno etiketo kot jo ima Urška Čepin. V končni fazi pa… tudi vse zdravnice niso zasebno neke velevzornice komurkoli. Kaj šele politiki.

 27. Anette pravi:
  21.8.11 ob 11.10

  zelo se strinjam s komentarjem Free specha. Vsi lahko komentiramo, ker nam sama servirata podrobnosti iz svojega življenja. In res je, za vsako, ki se poroči z starcem znate pljuvat pa govorit kako je k.. p.... tukaj ste pa tiho. Tudi jaz si ne bi želela, da se mi otrok poroči z 20 let starejšim partnerjem. Če smo pošteni potem spadajo v isto kategorijo Urška Čepin, Daša Podržaj,Monika Jelinčič, katarina Kresal in Urška Bačovnik. Vse imajo starce za soproge.

 28. free speech pravi:
  21.8.11 ob 14.51

  Ja Janša (1958) je v tem kontekstu res en velik Playboy. Še ne tako dolgo nazaj je imel pod svojim okriljem tudi Katjo Ujčič, pa jo je zamenjal za nekaj let mlajšo Urško (1978). Sploh pa je takšnih dam, ki so poročene s precej starejšimi vplivneži, v Sloveniji ogromno. Tudi Jerca Legan Cvikl (34) je med njimi. Njen Milan jih ima 52. S precej starejšim Miletom Šetincem (55) se je poročila tudi novinarka Mojca Pašek (39). Veliko je tudi podobnih dam, ki so to storile že pred mnogimi leti in jih sedaj poznamo samo po tem kako zelo uspešne so, nihče pa se več ne spomni točno kako so do teh uspehov prišle. Recimo Nevenka Črešnar Pergar (49), poročena z Janezom Pergarjem (66)itd.
  Pri tem sama starostna razlika ni tista, ki bode v oči. Niti dejstvo, da se moškim okrog petdesetega leta zmeša in iščejo mlajše. Naj delajo kar hočejo, kar zadeva posteljo. Bolj je problematično to, da ima očitno večina uspešnih žensk v Sloveniji za sabo enega vplivnega starca. Drugače povedano, v Sloveniji ženska težko uspe, če ne spi s kakšnim starim govedom. To pa je tisto, kar bi družba morala obsojat. Ampak obsoja samo, ko gre za kakšno modelko. Princip je pa pri vseh isti.

 29. SLOVENEC pravi:
  22.8.11 ob 09.10

  Ja, ja..., Anette... ,Boyana... prav smilite se mi, ker ste si dale v tej vročini toliko dela z imenom Janše ml. Staršem je všeč in pika! če pa ne bo všeč fqantu, ko bo zrasel, se bo pa preimenoval!!!

 30. martina novak pravi:
  22.8.11 ob 13.04

  čestitke,ime je lepo veliko zdravja želim vama in tudi vajinemu novorojenčku.ste zelo lepa družina

 31. lucky pravi:
  22.8.11 ob 17.07

  Free speech,zelo dober komentar,za podpisat!;)

 32. Anette pravi:
  22.8.11 ob 18.46

  Free speach - komentar je super. Vse je res. Več takih poštenih komentatorjev potrebujemo. :)

 33. Irena pravi:
  12.11.12 ob 19.08

  ko sem brala vaše komentarje sem se vprašala le kakšni ljudje ste na teh foromih? Pa kaj vas briga kako sta dala ime otroku in kaj vas briga če si je Urška izbrala starejšega. To je njena stvar in ne vaša. Samo pljuvati znate po ljudeh. Raje pometajte vsak pred svojim pragom, boste imeli kaj za delat.

 34. srcibrci pravi:
  1.12.12 ob 13.37

  slovenc a misliš,da bi spremenil ime ko bo starejši če mu ne bo všeč?Kje pa živiš.a ne veš,da Janez tega ne bo dovolil??????????ker mora biti vse tako kot on reče pa nič drugače.Pravi diktator!!!!!!!!!!!!!!!!