Kvak.com

Miro Senica v primeru Sašo Baričevič in bulmastifi ni kršil kodeksa odvetniške poklicne etike, Sonja Bukovec izgubila položaj državne sekretarke

torek, 30. marec 2010
Miro Senica, Sašo Baričevič, Saša Baričevič, bulmastifi, Katarina Kresal, Sonja Bukovec
Na izvršilnem odboru Ljubljanskega območnega zbora Odvetniške zbornice Slovenije so odločili, da Miro Senica v primeru Sašo Baričevič in bulmastifi ni kršil Kodeksa odvetniške poklicne etike - to mu je zaradi vrnitve nevarnih psov Baričeviču v prijavi očital anonimni prijavitelj: "Očitek prijavitelja ni v ničemer dokazan. Prijava niti ne vsebuje konkretnih trditev, kaj šele dokazov o domnevnih kršitvah kodeksa. Zgolj iz posplošenih in neargumentiranih navedb o morebitnem vplivu, izvajanju sistematičnega pritiska in izkoriščanja svojega kroga znanstev ni mogoče izluščiti in opredeliti zatrjevane kršitve. Povsem jasno je, da mora odvetnik za svojo stranko udejaniti in praktično postoriti vse zakonsko dopustne možnosti in ukrepe." Je pa zato afera s položaja odnesla nekoga drugega iz kroga Baričevičevih prijateljev: Sonja Bukovec tako ni več državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu, ob odhodu ministra Milana Pogačnika jo je namreč razrežil Borut Pahor. (vir: 24ur.com)
Komentarji:
 1. šizo pravi:
  30.3.10 ob 12.29

  res me čudi ko odvetniki ne najdejo nič narobe pri svojih kolegih. pa ko zdravniki ne najdejo nič narobe pri svojih kolegih, pa ko politiki, managerji, sindikalisti,...
  kako že gre? vrana vrani ne ...
  po moje bo nekaj narobe v sistemu kontrol?! :D:D

 2. vinko pravi:
  30.3.10 ob 13.48

  TO se je vedelo, da ne bo nič kriv sramota , pa taka država SERem se na njo mislim na VLADO. sledi GRČIJA....

 3. jankec pravi:
  30.3.10 ob 14.02

  Kako sranje. Kdaj so že obsodili kakega prasca pri koritu. Vedno obsodijo in zaprejo reveža, ki v trgovini ukrade štruco kruha ker je lačen. In to potem bombastično objavijo v vseh medijih. Malo se presedejo po stolčkih in raja mora biti zadovoljna.

 4. Anja pravi:
  30.3.10 ob 18.22

  Gnilega je nekaj v državi tej.

 5. Naja pravi:
  30.3.10 ob 18.44

  SRAMOTA! Sram me je, da živim v takoooo GNILIIIIII DRŽAVI!
  Nihče nič kriv! Bravo!
  Ne sodi sicer sem, vendar me je razjezilo sporočilo pri poročilih na kanalu A, da je Friderika Kresal odstopila! Kaj pa kazen za goljufijo? Ja, nič, saj NI KRIVA!
  Bo pa kakšen revež ukradel konzervo ali čokolado, ga bodo pa ZAPRLI!!! Kaj pravite na to, Spoštovane (poštene) SLOVENKE in SLOVENCI?

 6. maja pravi:
  30.3.10 ob 21.17

  samo to lahko rečem-SRAMOTA- država pa take podpira,pa res ogabno!!!!!!!!!!

 7. lady pravi:
  30.3.10 ob 22.05

  ja pa ja niste mislili, da bo senica kriv?? ta banda pokvarjena drži skupaj, ovadba je bila samo freska za javnost. vse je že pod preprogo, počakajmo do volitev!!!

 8. šizo pravi:
  31.3.10 ob 09.47

  lady volitev?
  in kaj bo drugače? drugi pujsi se bojo prehranjevali po istem SISTEMU. če janša menja pahorja, pa nekdo drug kasneje janšo - sistem pa ostane enak, nismo spremenili čisto nič!
  žal živimo v pravih butalah. še tam ko zakon izrecno navaja kazensko odgovornost za neko dejanje ni v državi nikogar (čitaj vsi prelagajo na nekoga drugega) ki bi takšnega ovadil. ponavadi pa so tako že interpretacije zakonov adijo... vrhunski pravni strokovnjak izjavi po TV da ni sodne prakse. ja matr! 1x (ob)tožite nekoga pa jo boste dobili:)

 9. M. pravi:
  20.4.10 ob 16.08

  Kako se je lahko vse to zgodilo zdravniku g. Janeza Zemljariča - ki je bil med l. 1974 - 1978 šef Službe državne varnosti (tajne službe v prejšnjem sistemu), med l. 1978 - 1980 policijski minister ter nato še štiri leta predsednik vlade - torej je držal roko nad Službo državne varnosti kar deset let? Sedaj pa je baje vpliven svetovalec na področju gospodarstva in zdravstva. Ali še kje? Zakaj gospod ne vzame v bran svojega zdravnika, ki se mu je zanesljivo zgodila krivica in so bile prekršene njegove pravice že v tem, da je sum ali zgolj indic postal že tudi sodba, morda neizbrisljiva. Lastniki medijev ga ne poslušajo?

 10. SOS pravi:
  29.9.10 ob 14.26

  država podpira tajkune več pokradeš več imaš naša vlada je dala glave v pesek in ko bo ukazal Sinica da jih da ven takrat jih bo dala