Kvak.com

Urška Bačovnik Janša: moža so zaprli hudobni ljudje, je pojasnila sinovoma

sreda, 14. januar 2015
Urška Bačovnik-Janša, Janez Janša
Urška Bačovnik Janša je v intervjuju na Radiu Ognjišče sprejemala klice poslušalcev, med drugim pa je povedala tudi, kako je sinovoma Črtomirju in Jakobu pojasnila odsotnost njunega očeta. Janez Janša je bil pol leta zaprt na Puščavi pri Mokronogu: "Jakob je vedno jokal. Kot bi vedel, kaj se dogaja … Črtomir je bil prve mesece zaprt, jokal je … Ponoči je klical očeta. Sčasoma je to sprejel. Meni pa je rekel: 'Mami, ne bi govoriti, da bo kmalu prišel, ker ne bo …' Povedala sem mu, da je tati na Puščavi, ker so ga hudobni ljudje zaprli." Ker so ga pred prazniki izpustili, je Urška povedala, da so bili prazniki čudoviti in da si je celotna družina oddahnila od vsega hudega. (vir. Slovenske novice)
Komentarji:
 1. Anonimni pravi:
  14.1.15 ob 21.12

  Lol.

 2. Cinik pravi:
  14.1.15 ob 21.20

  Do leta 2006 sploh vedeli nismo, da ima otroke. Zdaj pa novo generacijo svojega naraščaja vsakodnevno prodaja v medijih.

  Lepo vas prosim, še Zidar, Bavčar in Šrot niso tako nizko padli, da bi se v javnosti za svojimi otroki skrivali!

 3. Anonimni pravi:
  14.1.15 ob 21.32

  Jah, to je že komedija, kaj češ.

 4. Anonimni pravi:
  14.1.15 ob 22.29

  In to bi naj bila zdravnica?

 5. Anonimni pravi:
  14.1.15 ob 23.09

  Če je vse to res in ne le zgodba za medije in sodišče, je v takšni situaciji, kar se tiče vzgoje otrok in soočanja s težko situacijo, popolnoma narobe reagirala. Lahko bi se kot zdravnica prej posvetovala s strokovnjaki, kako se obnašat do otrok v takšni situaciji.

 6. Anonimni pravi:
  14.1.15 ob 23.11

  ta fasciancija z mediji... mogoče bi morala ostat na FDV na novinarstvu in se ne prepisovat na medicino

 7. Didi pravi:
  14.1.15 ob 23.54

  Gospa Bačovnikova vedno preseneti. Prvič me je presenetila, ko je, kot izobražena ženska, spremljala svojega takratnega ljubimca na državniški obisk v arabski svet, kjer so jo obravnavali statusu primerno. Zdaj me preseneča, ker triletnemu otroku razlaga stvari, ki jih ta ne more razumeti.

 8. Seka pravi:
  15.1.15 ob 07.39

  Mene bolj zanima ali sama sebi verjame?

 9. joj pravi:
  15.1.15 ob 14.57

  In ta ima doktorsko izobrazbo???

 10. maja pravi:
  15.1.15 ob 16.39

  nič čudnega saj je 99 procent dohtarjev mal čez les grebejo se za svoje velike plače za pacjente jih pa boli kurac iz lasnih izkušen povem...

 11. Anonimni pravi:
  15.1.15 ob 16.57

  Tako kot vse fakse, lahko tudi medicinskega danes pri nas naredi vsak, ki je malo vztrajen in povprečno inteligenten. Težje je prit na faks kot ga naredit.
  Za takšno življenje kot si ga je samm izbrala Urška s precej starejšim moškim in zapovrh še vidnim politikom se pa odloča zelo zanemarljiv odstotek žensk. Najbrž ne naključno.

 12. heh pravi:
  16.1.15 ob 10.35

  Ja ma logično, da laže otrokom. Prvo bi morala priznati, da je sama zajebala, koje zbrala enega najbolj osovraženih ljudi v državi in da je točno vedela kaj čaka njo in njene otroke. Da bi prišla do spoznanja, da je hujskač in morda celo lopov bo pa preteklo še kar nekaj vode.
  Ampak saj če ne bo sama povedala jim bo resnico razložil kakšen sošolec čez 10 let. Ni šans, da pride v razred s samimi desničarji iz Murgelj.

 13. mimoidoča pravi:
  16.1.15 ob 19.38

  Pomilovanja vredno branje.

 14. Anonimni pravi:
  16.1.15 ob 20.50

  zdravnica?prej bolnica

 15. Anonimni pravi:
  17.1.15 ob 15.05

  Težko otroku na pravi in vzgojni način razložiš očetovo odsotnost v zaporu, če ob tem biješ še medijsko in pravno bitko, v kateri uporabljaš vsa orožja, tudi otroke, da dokažeš očetovo nedolžnost.
  Ampak ne glede an to, ali mama verjame, da je otrokov oče kriv ali ne, nikoli ne bi smela takšne situacije izkoristit za to, da otroka okuži s sovraštvom. Še posebej pa ne tako majhne otroke kot je Črt.
  Predlagam v branje stran www.offendersfamilieshelpline.org Tudi, če je v zaporu nedolžen človek, so posledice za otroka iste kot če je v zaporu kriv človek. Hočem reči, da se ne mislim spuščat v to, ali je JJ kriv ali ne. In to bi morala imet v mislih tudi Urška, ko otroku razlaga očetovo odsotnost in vzrok zanjo. Otrok je otrok. AMrsikaj razume, marsičesa pa tudi ne. Lagati mu en smeš, ker pobira informacije tudi iz okolja okoli sebe. Vsiljevat mu teorije, ki jih njegova domišljija lahko povzdigne v nočno mora, pa tudi ni prav.
  V premislek še to:
  "In the mind of a small child, jail is a place where “bad guys” go. This suggests that one of the first questions will probably be, “Is Dad a bad guy?” YOUR CONCERN AT THIS POINT IS TO STEER THE DISCUSSION AWAY FROM THE SUBJECT OF “BAD PEOPLE” TO THAT OF “BAD CHOICES.” Use this as an opportunity to teach the concept of consequences. Tell the kids that even adults have to abide by the rules, and that when they don’t, jail is sometimes the price they have to pay. Say something like, “You understand that when you disobey Mommy, Mommy has to give you a time out. It’s the same in the grown-up world.” The next question you’re likely to get is, “What did Dad do?” Here again, you’ll have to respond with discretion, keeping in mind the emotional and mental maturity of your children. "

 16. biba pravi:
  18.1.15 ob 16.58

  Urška bo že znala svojim otrokom povedati resnico

  težje pa je njihovim političnim nasprotnikom kako bodo oni nam Slovenčkom razložili njihovo RABOTO

 17. Anonimni pravi:
  18.1.15 ob 19.46

  Ne bo jim hudega.

 18. Uf pravi:
  18.1.15 ob 20.47

  Biba, ti si pa res ena biba. Taka ljubka, mala glavica, mali možgančki.

 19. cucl pravi:
  18.1.15 ob 20.48

  veste otroci mali vaš ati je prodajal orožje v jugo, da so potem pobijali take male pikce kot sta vidva. ampak tega vama ati ne bo povedal.

 20. Anonimni pravi:
  19.1.15 ob 10.23

  KAJ BO TE URŠKA GOVORILA OTROKOM RESNICO, ĆE ŠE JE SAMA NEVE.D.T.

 21. frangežvc pravi:
  19.1.15 ob 12.28

  kaj nam pa morete ane
  najlazje se je delat glupega ne verjamem da je lahko kdo tako glup

 22. Anonimni pravi:
  19.1.15 ob 14.32

  Kaj bo ona vedela resnico, če je letnik 1978. Ve, kar so ji strici povedali. Ob aferi JBTZ je bila stara 10 let, Janša 30. Zgodovine svojega moža ne pozna najbolje. Lepo pa, da mu brezpogojno verjame in stoji ob strani.

 23. Anonimni pravi:
  19.1.15 ob 19.56

  njena hudobija nima meja!!!

 24. kr'neka pravi:
  22.1.15 ob 21.25

  Gliha vkup štriha, ali pa, povej mi s kom se družiš pa ti povem kdo si. Če bi bila Urška moja hčerka, bi ji tega lumpa strogo prepovedala.

 25. Res jim ne bo hudega pravi:
  23.1.15 ob 16.17

  Janšev sin dobil delo pri evroposlanki Patriciji Šulin
  Šulinova zelo zadovoljna z njegovim delom
  23. januar 2015 ob 14:02,
  zadnji poseg: 23. januar 2015 ob 14:25
  Bruselj/Ljubljana - MMC RTV SLO

  Iz pisarne evropske poslanke SDS-a Patricije Šulin so potrdili, da se je Žan Janša zaposlil kot njen asistent. Med asistenti sicer ni naveden, a postopek spremembe tega poteka.

  Iz pisarne Šulinove so nam odgovorili, da za evroposlanko delajo asistenti, ki so strokovno kvalificirani in ki ustrezajo vsem pravnoformalnim zahtevam Evropskega parlamenta. "Obenem poudarjamo, da je izbor najožjih sodelavcev poslancev v Evropskem parlamentu diskrecijska pravica poslancev," so pojasnili.

  Tako je tudi z Janševim sinom, ki ima po njihovih zagotovilih vse potrebne kvalifikacije in izpolnjuje vse zahteve Evropskega parlamenta za delo asistenta. Katere to so, nam niso pojasnili. Tudi Šulinova je z njegovim delom zelo zadovoljna in uživa njeno polno zaupanje, so dodali in pri tem še pripisali, da postopek objave njegovega imena na spletni strani Evropskega parlamenta še poteka.

  Dnevnik je namreč danes objavil zgodbo, da se je Žan Janša zaposlil v pisarni Šulinove, a njegovega imena med asistenti ni navedenega. Po poročanju časnika naj bi to Janšev sin zahteval sam, in sicer z obrazložitvijo, da je sin političnega zapornika, zaradi česar bi lahko bila ogrožena on in Evropski parlament.

  Neobjava imena je sicer mogoča, a je sodeč po Dnevnikovih virih zelo redka. Prav tako naj bi bila vprašljiva Janševa izobrazba, saj naj bi imel le srednjo šolo, pred odhodom v Bruselj pa naj bi delal na bencinski črpalki. Asistenti v Bruslju sicer zaslužijo v povprečju okoli 3.000 evrov neto mesečno.

  Zaposlovanje sorodnikov na državne stroške
  V pisarni še ene SDS-ove evropske poslanke, Romane Tomc, pa je zaposlena tudi Janševa partnerica Maja Mikanec. Mikančeva je delala kot asistentka že za nekdanjo SDS-ovo evroposlanko Zofijo Mazej Kukovič, njena hčerka pa je v času druge Janševe vlade našla delo v njegovem kabinetu.

  V tistem času je v medijih odmevala tudi zgodba zaposlitve Janševe hčerke Nike Janša v državni družbi Plinovodi, kjer so zaposlili tudi Tadeja Tanka, sina vodje poslanske skupine SDS-a Jožeta Tanka. Nihče od njiju ni izpolnjeval pogojev iz sistematizacije delovnih mest v državnih družbah. Poslanska skupina SDS-a pa je leta 2012 za strokovnega sodelavca zaposlila Gašperja Predaliča, sina dvakratnega državnega sekretarja in vidnega člana SDS-a Boža Predaliča.

 26. Opazovalec pravi:
  23.1.15 ob 16.42

  Upam, da boste zvesti volilci "edine prave pomladne stranke" počasi dojeli, kako zadeve peljejo v tej stranki. Pardon, v VSEH slovenskih strankah (da ne bomo delali krivice).

 27. gustl pravi:
  23.1.15 ob 17.09

  Tole je pa zdaj štala,kdaj bo JJ POVEDAL RESNICO HA HA HA

 28. Murgelski zvonar pravi:
  23.1.15 ob 17.25

  Za ta medijski spin so spet krivi murgelski strici iz ozadja. Izbor kandidata za svetovalca evropske poslanke je gotovo potekal po objektivnih meritokratskih merilih in visokih etičnih standardih.

  Verjetno je bil nujni pogoj, da ima delovne izkušnje s področja naftne energetike (= dela na črpalki), da pooseblja vrednote vodstva svoje stranke (= ima enak priimek in polovico genoma) in da ni pod vplivom tranzicijske levice (= temu pogoju itak ustrezajo samo ožji družinski člani najpomembnejšega slovenskega osamosvojitelja). Torej je vse lepo in prav, transparentno in evropsko.