Kvak.com

Žitnikov sin na davkoplačevalske stroške v Izrael ... na operacijo, ki je ni potreboval!

torek, 1. april 2014
Mark Žitnik
Mark Žitnik je dosegel, da je njegov sin Tristna odšel na operacijo srca v Izrael, kljub temu da je kirurg Mishaly le nekaj dni kasneje prišel operirat v Ljubljano. A sedaj se je izkazalo, da odločitev za napotitev otroka ni bila opravljena v skladu z medicinsko doktrino oziroma prakso, otrokov primer namreč ni bil predstavljen na konziliju, ki mora izdati mnenje za primernost operacije, odločitev pa je podpisal prejšnji predstojnik oddelka za kirurgijo srca in ožilja Borut Geršak . Protikorupcijska komisija pa je ugotovila tudi, da je s sklicevanjem na sklep urgentnega konzilija, ki se sploh ni nikoli zgodil, napotitev otroka v Izrael omogočil kirurg Robert Blumauer: "Vsiljuje se sklep, da je bila napotitev otroka na stroške ZZZS na zdravljenje v tujini protiusluga za aktivno podporo, ki jo v javnosti mag. Blumauerju zagotavljata otrokova starša." (vir: Slovenske novice)
Komentarji:
 1. Pikica pravi:
  2.4.14 ob 08.31

  Ha, ha, dobro je nategnil starše, ki so celo odklonili operacijo svojih otrok, zato da je lahko on izvajal pritisk na bolnico. No, sedaj vidimo, da se je boril zgolj zase. Upam, da bo imel kakšen očka dovolj jajc, da mu izstavi račun za tako kretenski nateg.

 2. Anonimni pravi:
  2.4.14 ob 13.04

  velika baraba je ta žitnik pa kak ponosen GEJ.

 3. Cinik pravi:
  2.4.14 ob 18.45

  Ljudje božji, kam smo prišli! Zdaj naj bi protikorupcijska komisija celo presojala o indikacijah, kdaj in kje in kako bodo koga operirali? Očitno so v KPK boljši kardiokirurgi od ljubljanskih.

  Sicer pa tudi ta komisija ni bila "protikorupcijska", temveč interna komisija UKC. Ugotovitve so pa precej "rekla-kazala".

 4. Seka pravi:
  3.4.14 ob 08.19

  Če bi bil to sin enega od KPK oz. interne komisije UKC,se pa to sploh nebi ugotavljalo.Vsak bi se boril za svojega otroka!!!Res je kar si ugotovil Cinik-kam smo prišli!

 5. heh pravi:
  3.4.14 ob 09.24

  S to razliko, da mamo mi v Sloveniji vrhunske strokovnjake in da se ta dva pezdeta dobesedno preseravata z javnim denarjem.
  Nismo ravno v centralni Afriki, da bi bilo treba za vsako operacijo bežat čez mejo.

 6. Pepi pravi:
  3.4.14 ob 18.41

  Groza! Nekateri se ne zavedajo, da je za vsakega starša lasten otrok svet. Ampak eni si lahko privoščijo. IN TO SO SI PRIVOŠČILI NA RAČUN DRUGID BOLNIKOV. A obstajajo specialisti za take bolezni? Očitno, da pri nas ne.
  Meni pa reče zdravnik, naj šparam pri zdravilih, da mi jih ne more zapisati za vsak dan.

 7. Rafaelus pravi:
  5.4.14 ob 14.51

  .
  Tudi Kućanu so v Švici operirali ramo, kat da nimamo Valdoltre, no seveda jo imamo, samo ni dost dobra za Krambergerjevegaa PRIJATELJA !!!

 8. nask pravi:
  4.5.14 ob 07.50

  zaradi takih - žitnikov - ko se vedno neki izpostavljajo z svojo iztospolnostjo in svojim življenjem, trosijo nerazumevanje in neodobravanje, zakaj pa normalni zakoni ženske in moškega, ne prirejajo parade in sličnih stvari