Kvak.com

Miss Slovenije 2013 je Maja Cotič, na izboru pa incident med Iris Mulej in eno od tekmovalk!

petek, 5. julij 2013
Miss Slovenije, Maja Cotič, Iris Mulej, Loretta Dominković
Nova Miss Slovenije je postala Maja Cotič (na sliki), ki ji je lento predala lanska zmagovalka Nives Orešnik. A bolj kot nova misica je bil na tekmovanju zanimiv "incident", ki se je zgodil, ko so morale lepotice odgovarjati na vprašanja. Superfinalistka Loretta Dominković je morala odgovoriti na vprašanje Iris Mulej, kdo je južnoafriški voditelj - svetovno znana legenda - ki se trenutno bori za življenje. Študentka menedžmenta si je kupila nekaj časa s pozdravljanjem vseh svojih navijačev, potem pa rekla: "No, ja, zdaj če se že poglabljamo v to, mogoče bi bilo bolje, Iris, da ti to meni poveš (smeh), ker najbrž to že veš (smeh) ... Pa ne bomo iskali neznanja." Mulejeva je bila nad odgovorom precej presenečena, saj ji ni bilo jasno ali Dominkovićeva res ne pozna odgovora, nato pa je ta le plaho izjavila: "Mandera" ... Iris je še enkrat vprašala, kako se voditelj piše in dekle je končno povedalo pravilen odgovor: "Mandela." Loretta je po koncu izbora o zagati povedala: "Ni se mi zdelo pošteno, in tudi preostalim dekletom ne, da so na odru iskali splošno razgledanost. Jaz v tistem trenutku, pa mogoče tudi katera druga, nisem vedela niti, kako mi je ime." Mulejeva je povedala, da ni želela nikogar spraviti v neprijeten položaj: "Ampak to so takšne stvari, ki jih veš, če vsaj malo spremljaš medije. Žal mi je, da sem jo spravila v takšen položaj, to ni bil moj namen. Tudi sama sem bila že tako na odru in vem, kako je. Čuden mi je bil le njen odziv, saj se mi je zdelo, da me je malo napadla."  (vir: rtvslo.si, zurnal24.si)
Komentarji:
 1. kprpko pravi:
  6.7.13 ob 00.11

  Prsu je balkanski duh na plano. Sicer so bile pavse tekmovalke mal zabite tudi letos.

 2. Ski pravi:
  6.7.13 ob 07.37

  Ahhh,... ta vprašanja. Lepo je da so kandidatke razgledane, ampak tudi ta Iris Mulej ni ravno "bleščeč primer inteligence" kljub njenem "kao visokem IQ". Tko da čist prav ji je. Prav neumno se mi zdi to spraševanje kandidatk. Če bi njih zanimalo ali so razgledane in pametne, bi že v štartu postavili neke kriterije inteligentnosti in določene punce ne bi sploh prišle še v polfinale. Sicer pa je res, da iščemo miss - torej lepoto in ne pamet. Za to so druga tekmovanja. Je pa zaželeno, da je še pametna oz. razgledana. Sicer pa si lahko še tako razgledan pa ti včasih zablokira in se česa ne moreš spomniti.

 3. Anonimna pravi:
  6.7.13 ob 11.51

  Ski, se popolnoma strinjam. Tudi meni se zdi to spraševanje neumno. gre za lepotno tekmovanje, torej naj iščejo lepoto. tekomvanja pametnih pa naj se kar Iris udeležuje. Meni se zdi celo zelo pogumno od te Lorete, da je upala kontrirati Iris, v bistvu mi to dejstvo več dobrega pove o njej kot pa pravilen odgovor na neumno vprašanje.

 4. Ski pravi:
  6.7.13 ob 12.31

  Ja meni je tudi kul, da se ji je uprla. Itak je pa povedala pravilen odgovor, zraven pa še malo nahecala Iris. Lepo je da je miss razgledana, ampak vseeno mi je grdo ko vsako leto razglašamo punce za neumne, če ne znajo odgovoriti na eno vprašanje. Lahko dobiš ravno tako vprašanje, ki je s področja ki ti ne leži. Tudi, če ta punca ne bi rekla Mandela, to ne pomeni da je neumna. Lahko da ve veliko drugih stvari in informacij kar spada pod splošno razgledanost. Grem stavit, da lahko dobim Iris na isto foro s kakšnim "splošnim vprašanjem". Dejstvo je, da vsi ne vemo vsega in tudi Iris 100 % ni najpametnejša na svetu. Z veseljem ji postavim kakšno splošno vprašanje in hitro bi videli, da človek ne more vsega vedeti.

 5. smeh pravi:
  6.7.13 ob 12.38

  Splošna razgledanost je pa res neki kar bi vsak moral imeti. Sicer pa, če smo pikolovksi je bilo že samo vprašanje v osnovi napačno. Mandela je v "pokoju" torej je že samo vprašanje oksimoron in dejansko nima odgovora. :D

 6. Gogi pravi:
  6.7.13 ob 13.23

  Iris Mulej, kot članica društva Mensa, (ljudje z najvišjim IQ na svetu), ni znala odgovoriti na vprašanje, kaj je to volunter!!

 7. soncek pravi:
  6.7.13 ob 13.41

  Res grozno kako zafrkavajo te kandidatke z neumnimi vprasanji kot, da hocejo dokazati, da lepota in inteligenca nimata nic skupnega. Sreca, da tega vprasanja ni dobila blondinka, ker bi se iz nje se dolgo smejali.

 8. Mandelica pravi:
  8.7.13 ob 14.02

  Ojla, mene p zanima, kdo je bila gospodicna(prepotentna, hladna s spreminjajocim tonom glasu....), ki je vodila izbor miss....?