Kvak.com

Tanja Ribič pregnana z vaj, ambiciozna Viktorija Bencik končno do glavne vloge, režiser Diego de Brea pa molči

torek, 14. maj 2013
Tanja Ribič, Ženske na robu živčnega zloma, Diego de Brea, Viktorija Bencik, Bojan Emeršič
Aferica okoli gledališke predstave Ženske na robu živčnega zloma v Mestnem gledališču Ljubljanskem še kar odmeva. V glavni vlogi je bila napovedana Tanja Ribič, zato so bili gledalci presenečeni, ko se je na odru namesto nje pojavila Viktorija Bencik. Razlog je bil v nesoglasjih med Ribičevo in režiserjem - sedaj viri pripovedujejo, da Diego de Brea Tanje zaradi konfliktov na vajah sploh ni več spustil na oder, proti koncu vaj pa ni smela več niti sedeti v dvorani. To je bila vsekakor voda na mlin Bencikovi, ki je menda sita tega, da vedno naknadno skoči v vloge in si je za spremembo seveda želela biti glavna igralka. Tanji so sprva zaradi vsega skupaj očital zvezdništvo, a se je glede na porazne kritike predstave izkazalo, da je bila njena vizija predstave in vloge, ki je de Brea ni hotel upoštevati, še kako pravilna. Igralka, ki na odrih stoji že dve desetletji, sedaj z grenkobo pravi: "To je dogodek brez primere. Predvsem se ne spomnim, da bi kdaj komu, ki naj bi delal alternacijo, prepovedali ogled vaj. Sodelovala sem z veliko režiserji, s katerimi so bili odnosi zelo različni, vendar do tako ekstremne situacije, kot je bila ta, ni nikoli prišlo. Igralčeva beseda proti režiserjevi v Sloveniji ne pomeni nič. Besede igralca se ne sliši." (vir: Nova, zurnal24.si)
Komentarji:
 1. pikica in tonček pravi:
  14.5.13 ob 17.29

  pa nemorš vrjet no spet te kao slabe kritike predstave, ki ne obstajajo-prvo kot prvo pri nas sploh ni kritik ( so sam opisi oz. povzetki vsebine), drugič pa še tiste k so za to predstavo ble niso slabe. sori Tanja požri. tud gledalci naj ne bi bili preveč presenečeni, ker je kr ni blo na odru, ker je bilo objavljeno in če bi se kdo pozanimu prej pol bi vedu ;)
  konc koncov smo pa gledalci na boljšem glede petja še bolj pa glede igre...

 2. heh pravi:
  15.5.13 ob 00.55

  This just in.
  Igralec mora biti v VSEH državah tiho če režiser reče karkoli.

 3. heh pravi:
  15.5.13 ob 00.56

  Ampak ji je treba oprostiti.
  Kdor je "velika zvezda" samo v Sloveniji, tega pač ne more vedeti.

 4. josko pravi:
  15.5.13 ob 08.48

  Kritike so ble PORAZNE!Redko si kdo kej tacga sploh upa napisat.

 5. Pia pravi:
  21.5.13 ob 18.28

  Ljubi bog ljudje, pejte gledat potem pa komentirajte! Predstava je obupna, Bencikova pa pevsko antitalentirana! To je prva predstava, kjer sem na stredini vstala in šla ven. Bila sem že na slabih predstavah, pa sem vedno nekako stisnila zobe in že zaradi spoštovanja do nastopajočih zdržala do konca. Ampak tule pa res ni šlo. In sploh nisem bila edina, če pa bi predstava imela pavzo pa verjetno po pavzi v dvorani ne bi bilo nikogar več!

 6. 123 pravi:
  7.6.13 ob 23.01

  tanja je preprosto odlična igralka in navsezadnje ima igralec pravico do SVOJEGA pogleda na vlogo ... sploh pa pri njeni odrski kilometrini ...
  O predstavi ... ne bi.Vsake oči imajo svojega malarja