Kvak.com

Hannah Mancini - ne zna še slovensko

sreda, 13. februar 2013
Hannah Mancini, Ema 2012
Hannah Mancini v Sloveniji živi že šest let, a priznava, da jezika še ne obvlada: razume že skoraj vse, govori pa ne najbolj tekoče. Največji problem je v tem, da Slovenci tako dobro govorimo angleščino, da se z njo avtomatično vsi pogovarjajo angleško, zato slovenščine nima priložnosti toliko vaditi. Ker pa je bila pevka letos izbrana za našo predstavnico na izboru Eurosong, pravi: " ... obljubim, da se bom naučila, ker gre tudi za spoštovanje do države, ki me je lepo sprejela. Navdušena sem tudi nad ljudmi, ki so prav tako tujci v Sloveniji, a že presenetljivo dobro obvladajo jezik! Upam, da se jim kmalu pridružim v debati v slovenščini." (vir: Nova)
Komentarji:
 1. Tonček pravi:
  13.2.13 ob 12.39

  Grozni, imaš težave vseh vrst od nesramnosti,"postavljenjem s slovnico" in verjetno še sam s seboj!

 2. Claudio pravi:
  13.2.13 ob 18.18

  Umetnost je univerzalni jezik tak da ne čivkajte preveč...gospodični Mancini pa želim dost uspeha in ravno prav sreče na eurosongu.

 3. Anonimni pravi:
  13.2.13 ob 21.03

  In tako se je ZDA uvrstila na evropsko popevko :)

 4. heh pravi:
  13.2.13 ob 21.53

  No no...domoljubnost gor al pa dol. Eurosong je postal BEDARIJA. Point tega je bil ponavadi ravno nastop vseh drzav z uporabo njihovega jezika. Dokaz, da se lahko cisto fino druzimo in zastopimo kljub jezikovnim razlikam.
  Zdaj bi pa vsak pezde pel v anglescini samo, da si dvigne sanse za zmago. Mi smo pa eni izmed najvecjih patetikov zadnjih 10 let. Prvo kopiramo zadeve, ki zmagajo leto prej(slabo in vsakic neuspesno) zdaj bomo pa se pevce in po moznosti pesmi outsoursali. Brezveze, da sploh gremo. Anglezi imajo dovolj svojih nekdanjih kolonij in ne rabijo se ene.
  Mi bi pa denar lahko porabili za kaj drugega. Magar za plakate na meji, kjer bi pisalo "not Slovakia".

 5. Anonimni pravi:
  13.2.13 ob 21.56

  Grozni, vsem, ki so proti tebi, špricni jim v gobec.

 6. mak pravi:
  14.2.13 ob 00.31

  Šest let že živi v Sloveniji pa še ne zna slovensko??? S tem priznava kako je butasta. Naj si vzame za vzgled Jakova Faka, ki ga noben hudič ne bi pogruntal, da ni Slovenec pa tako malo časa živi pri nas.

 7. III pravi:
  14.2.13 ob 00.36

  Anonimni, dolgočasen postajaš, spelji se ....

 8. xyz pravi:
  14.2.13 ob 01.00

  Hannah nič ne skrbi.

  Slovenija je polna hrvatov, srbov, bošnjakov in drugih narodov iz bivše Juge, ki živijo v Sloveniji že 20, 30 let pa niso sposobni stavka v pravilni slovenščini skupaj spravit. Po možnosti še zavračajo uporabo jezika države, v kateri živijo.

  Lepo, da se trudiš in verjemi, da je marsikomu v čast, da nas lahko predstavlja pevka z izkušnjami kakršne so tvoje. Veliko sreče, zaupamo vate.

 9. a-bu pravi:
  14.2.13 ob 10.44

  Res je , eno in isto tele v več kostumih se oglaša in sploh ne ve kaj piše. Njegovo pisanje je kot eni slabi mineštroni. Pa stalno melje čez gospodarstvo. Spel se nazaj , če ti kej ne paše srči, ejga.

 10. grozni pravi:
  14.2.13 ob 12.31

  hahaha in a-bu,pohvaljena glede komentiranja.večkrat sem že podobno kot vidva dejal,da tega indijanca ne razumemo in naj admin spusti podnapise.pa nič!verjetno ga ali pa tudi ne pogrešajo v svojem plemenu.zastavlja se vprašanje,kako je pribežal k nam?al niso mel pastirja vklopljenga ali pa ga je vrač nagnal.potem pa misli,kaj je pogruntal,ko lapa pod drugim skorpucalastim imenom.

 11. grozni pravi:
  14.2.13 ob 15.29

  no zdaj pa še imena krade.

 12. rešitelj pravi:
  15.2.13 ob 21.02

  trdko pravi:
  15.2.13 ob 08.18

  rešitelju čigavi si ti tupko nekulturni.
  Trtko, kreten, napiše se rešitelj.

 13. pravi:
  16.2.13 ob 00.19

  grozni, sem mislila, da si bolj pameten in razgledan, pa vidim, da si en navaden primitivec, ki se spusti na isto raven z prepirljivci...škoda.

 14. grozni pravi:
  16.2.13 ob 08.45

  kaj češ.vsako tele ma svoje vesele.če se človek odloči,da bo komentiral na portalu,je vseeno s kom gre v debato.lahko je to mici lahko je to trdko z stopetdesetimi dodatnimi imeni.bistvena razlika je način komentiranja.človeka kot so mici,saska,sonjci lahko zastopiš in je prijetno usekat debato,medtem ko kakšnega "indijanca" ne moreš razumeti.pa to še zdaleč ni spuščanje na nivo crknjene vinske mušice.je pa treba dat vedet,da kreteni nimajo prav.